Frusen cheesecake.

Danne hittade ett recept på cheesecake som han ville testa. Och trots att barnen var lite småbusiga igår vid nattning ställde han sig med detta :)
En sån där bra förbereda-dagen-innan-cheesecake som man ställer in i frysen. Perfekt när man vill slippa stimma med fika precis innan gästerna kommer :)
Kakan påminner lite om Leilas om det kanske är någon som har gjort den? Man använder sig av ett gäng olika bunkar. Blandar lite här, och lite där. Och så vänder man ihop hela smeten till slut.
En "originalbotten" på digestivekex och smör, men med sirap och kakao också. Plus en smaskig "glass-fyllning" med bl.a philadelphia, krossad choklad, grädde och mosad banan.





Supergod! Lite mäktig eftersom det är grädde i den, men inte sådär söt-sliskigt som det lätt kan bli. Denna cheesecake kommer garanterat serveras här hemma igen!

Det enda som man ska tänka på är att man ska vara ute i god tid när den ska tinas. Gärna en timme, en och en halv, innan den ska serveras, eftersom den är så tjock...
Om det är någon som vill ha receptet får ni hojta till, så slänger jag ut det här i bloggen :)

Allmänt | | Kommentera |
Upp