Födelsedagsbak

Efter alla sjukdomar och allt tråk fick jag igår någon ny slags energi, kl sex på kvällen.
Passande eftersom lillan går och lägger sig vid sjutiden, det går liksom lite snabbare i köket om man inte har hjälp av den lilla sötnosen :)

Satte igång med bullbak, har ett gammalt recept från farmor som jag gjort min egen twist på, så att bullarna nu smakar precis som lyxbullarna på Princess, min favorit :)

Dessutom blev det ett gäng favoritkakor, receptet kommer från Madde, en gammal klasskompis (madde- kommer du ihåg? vet inte varifrån receptet kommer från början men har för mig att du fått det av någon farmor eller mormor eller något) Hursomhelst, dom kräver en del olika moment, och det har aldrig tidigare blivit av att jag bakat dom, men nu så... och dom blev precis sådär mumsiga som jag hade minne av :)

 


Sen ska dom delas och en smörkräm ska på emellan lagrena.

Lite tårtbak blev det också, av den ytterst smidiga sorten ;) Trots att jag läser en del tårtbloggar så har jag aldrig fastnat för det där med tårt-skapande. Som tur är fick jag in ett enkelt önskemål från D om födelsedagstårta... Vanlig marsipantårta med banan och chokladkräm.

 

Jag blev faktiskt lite förvånad när till och med katten var intresserad av chokladkrämen... Alva hade jag liksom räknat med :)



Vad menar du?! Jag har inte rört grädden...


Oskyldig? ;)


Allmänt | | En kommentar |
Upp